Google Arama Sonuçlarını Sizi Yanıltmasın



Merhabalar,

Bugün google arama sonuçlarındaki ufak bir ayrıntıya dikkat çekeceğiz. Bu yazıdan sonra site sahibi olanların biraz morali bozulabilir. :/

Google arama sonuçları bize her zaman gerçek sonuçları göstermez. Nasıl mı?
Eğer devamlı aynı bilgisayardan devamlı aynı aramaları yapıp aynı sitelere giriyorsunuz google size özel olarak o siteyi daha yüksek sıralarda gösterir. Örneğin kendi websiteniz var ve devamlı sitenize google üzerinden giriyorsunuz google devamlı girdiğinizi farkedince siz alt sıralarda aramaya zahmet etmeyin diye sizin için onu üst sıralarda çıkarıyor.

Google bunu yapmak için 2 yöntem kullanır.

1- Cookies yöntemi : Bu yöntemle google sizin bilgisayar bilgileriniz belleğinde tutar ve tekrar aynı bilgisayardan bağlandığınızda devamlı girdiğiniz siteleri size ön planda çıkarır.

2- Google Üyelik Girişi yöntemi : Eğer google hesabınızla giriş yapmışsanız bu sefer girdiğiniz siteleri Google History sayfasında toplar ve yine yukarıdaki yöntemde olduğu gibi size ön planda çıkarır.

Bu yukarıdaki şekilde aramalarda kendi siteniz ön planda çıkınca siz herkeste böyle çıktığını düşünüyorsunuz doğal olarak. Fakat durum hiçte düşündüğünüz gibi olmuyor sizin gördüğünüz sonuçları başkaları farklı şekilde görüyor.

Şimdi bunu birde görsellerle çözümüyle birlikte anlatalım.

1- Görselde görüldüğü üzer sağ üst köşede google girişi yapmışız ve blog tasarımı yazdığımızda sitemiz google görsellerden önde çıkıyor.



Şimdi bunu nasıl engelleyeceğimize gelirsek "yeni gizli pencere" açarak tüm cookies ve oturumlardan kurtularak sanki başka bilgisayardaymış gibi arama yapabilirsiniz. "Yeni Gizli Pencere" açtığınızda hiç bir form verisi ve arama sonucu hiç bir yere kaydolmamaktadır.

2-Görselde yeni gizli sekmenin nasıl açılacağını gösteriyor. Kısa yolu ise CTRL + SHİFT + N 'dir.



3- Son olarak blog tasarımı yazıp arattığımızda aslında önce Google görsellerin ardından bizim sitenin çıktığını ve Google tarafından kandırıldığımız öğrenmiş olduk :/

Edit 27.05.2015: 

4. Görsel : Bu görseli eklememizin sebebi ise google bu yukarıda anlattığımız durumu düzeltmiş ve ekleme yapmış arama kısmına. Kırmızı kutucuk içerisindeki insan işareti size özel olan arama sıralamasını dünya işareti ise normalde olan arama sıralamasını belirtiyor. Yeni gizli sekme açmaya pekte gerek kalmıyor aslında.


Bu yazıyı beğendiyseniz lütfen sosyal ağlarınızda paylaşın. :)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder