Wordpress Ve Blogger Arasındaki Farklar

Wordpress Vs Blogger 

wordpress'in blogger'a göre avantajları
Wordpress vs Blogger 



1- Kendi adınıza istediğiniz kadar mail açabilirsiniz. (isim@siteisminiz.com / info@siteisminiz.com gibi) 

- Kendi adınıza açtığınız mailler size daha kurumsal bir görünüm kazandıracaktır.  Blogger'da bu imkansızdır. 


2- İstediğiniz tarz tasarımı uygulayabilirsiniz. 

- Wordpress tasarım konusunda daha esnektir. İstediğiniz ve beğendiğiniz her tasarımı iyi bir tasarımcıyla birlikte sitenize uygulayabilirsiniz. Blogger'da bunu yapmak ise aşırı derecede zordur. Blogger'ın standart şablonları vardır ve bunun üzerinde oynama yapabilirsiniz sadece. 

3- Anasayfaya kayan resimler ekleyebilirsiniz. Siteye hareketlilik katar. Değişmesi kolaydır. 

- Wordpress'te kayan resimleri eklemek için eklentileri kullanabilirsiniz. Blogger'da ürün resmi yüklemek kadar kolaydır. Blogger'da ise slider değişimi için html kodları bilmeniz gerekir. 

4- Wordpress google seo ile yüzde yüz uyumlu hale getirilebilir. 

- Google seo nedir öncelikle bunu bir iki kelimeyle anlatalım. Google seo ; Search Engine Optimization (Arama Motoru Optimizasyonu) anlamına gelir. Bu optimizasyon wordpress'te eklentiler sayesinde çok kolaydır. Blogger'da ise yine html kodlarıyla oynamanız gerekecektir. 

5- Wordpress'te İnstagram resimlerini aracı bir site üzerinden çekmek yerine (snapwidget gibi) direk instagramdan çekebilirsiniz. Bu sayede sitenizde bulunan instagram resmine tıklayan kişi aracı siteye değil direk olarak sizin instagram hesabınıza yönlenir. Takibe almak isteyenler aracı siteden sizi takibe alamaz fakat direk instagram hesabınıza yönlendirirseniz takibe alabilir. 

Blogger'da ise bunu aracı siteler ile yapıyorsunuz ve instagram resimlerine tıklandığında aracı bir siteye yönleniyorsunuz. Takipçiler gerçek instagram hesabınıza ulaşmadığı için sizi takibe alamıyor. 

6- Sunucu ve hosting

- Blogger kendi sunucularını kullanır. Bu yüzden sitenizin çökme ve virüs girme riski minimumdur. Bu risk wordpress'te biraz daha fazladır. Bunun önüne geçmek için ise hosting'i güçlü bir yerden satın almalısınız. Blogger'de sunucular ücretsizdir, wordpress'te ise güzel güçlü bir sunucunun senelik bir ücreti vardır. Fakat yukarıdaki avantajlar göz önüne alındığında wordpress için o senelik ücret aslında pekte önemli değil.

7- Blogger'da resimlerinizi picasaweb üzerinden depolarsınız. Wordpress'te ise kendi satın aldığınız hosting'de depolanır. "Bizim sağladığımız hostingler hem güçlü hemde sınırsız alana sahiptir." 

** Blogger'da sebebi belirtilmeden yüklediği görsellerin silindiğini söyleyen müşterilerimiz oldu. Ayrıca picasaweb'e ve Blogger'a bağlanan mail adresinizi sildiğinizi zaman Blogunuzda bulunan resimleriniz de silinmektedir. 

8- Mobil site uyumu

- Wordpress'te artık tasarımların hepsi neredeyse responsive'dir. ( Yani her tarayıcı ve cihaz ile uyumludur. ) Blogger'da ise mobil şablon kullanımı vardır.


* Wordpress çoğu haliyle avantajlı bir sistemdir fakat her işte olduğu gibi wordpress tasarım ve kurulumunda işinde uzman kişilerle çalışmazsanız sonunuz hayal kırıklığı olabilir.

Aklınıza takılan her soru ve sorunlar için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Not : Burada sözü geçen wordpress kurulabilir script olan wordpress'tir. Wordpress.com ile biten sitelerle ilgili bilgiler değildir. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder