Neden Seo Çalışması Yaptırmalıyım?

Günümüzde artık iyi kötü neredeyse herkesin bir websitesi / blogu var. Bunu açmakla iş bitmiyor tabii ki. Platformunuzu kurma amacınız ziyaretçi çekmek onlara hitap etmek ama nasıl?



Google Seo Çalışması Nedir? 

Google Seo çalışması sitenizin google arama sonuçlarında en üst düzerede verim alabileceği şekle sokmaktır. Bunun için sizin sitenizle ilgili yapmanız gerekenleri "Google Seo Uyumlu Blog Yazısı Nasıl Yazılır?" yazımızda anlatmıştık. Birde bunun yanında eğer siteniz tam anlamıyla google dostu olsun istiyorsanız Google Seo Çalışması'nı profesyonel bir kişiye ve kuruluşa yaptırmanız gerekiyor. 



Google Seo Çalışması Nasıl Yapılır? 

Google seo çalışması için bizim kriterimiz en etkili anahtar kelimeyi seçmek ve sitenizden maksimum verim alabilmeniz için o kelimeyi üst sıralara çıkarmak. 

Örneğin www.bloggertasarim.com adında bir siteniz var ve bu siteye ziyaretçi çekip tasarımlarınızı daha çok kitleye gösterip kitlelerin ilgisini çekmek istiyorsunuz. Burada anahtar kelime seçimi çok önemli. www.bloggertasarim.com için blog veya tasarım kelimelerinde çalışmak saçma olur çünkü sizde takdir edersiniz ki kimse google'da blog veya tasarım kelimelerini girip arama yapmaz. www.bloggertasarim.com'a gelebilecek müşteri potansiyeli "blog tasarımı" , "blogger tasarım" ve bunun benzeri kelimelerde arama yapar. Bu kelimelerde üst sıraya çıktığınız zaman en iyi verimi en kısa sürede almış olursunuz. Bu paragrafa son olarak şunu da ekleyelim. Kelime seçimi yaparken "Ben olsam nasıl arama yapardım" diye düşünürseniz en etkili kelimeyi seçmiş olursunuz. 

Seo çalışması yaptırırken dikkat etmeniz gereken altın kural ise dolandırılmamaya dikkat edin. Buna nasıl dikkat edebilirsiniz? Örneğin www.kurabiyedusleri.com gibi bir siteniz var ve butik kurabiye yazınca ilk sayfada çıkmak istiyorsunuz. Bunun maliyeti yüksektir çünkü rekabet ve o kelimede çıkmak isteyen site sayısı çok fazladır. Sizi bu tarz kilit kelimerde 200 - 300 TL'ye ilk sıraya çıkaracağını söyleyenler dolandırıcıdır. Böyle bir şey imkansızdır. Sizin gibi 100 kişiyi dolandırsalar 20 bin TL kazanırlar. Bu yüzden size böyle fiyat verenlerin referanslarını iyi araştırmanız gerekmektedir. 

Google Seo Ücretleri Pahalı mı?

Aslında bu soru kişiden kişiye göre değişebilir. Google seo ücretleri bizce pahalı değil. Neden mi? Örneğin www.uzmanannem.com gibi bir websiteniz var ve "Çocuk Gelişimi Uzmanı" yazıldığında ilk sıralara çıkmak istiyorsunuz. Bu kelimede google adwords ile reklam vermeyi deneseniz 1 ayda yaklaşık 1000 TL harcama yapmanız gerekir. Yılda 12 bin TL yapar ki google seo çalışması bu fiyattan çok daha ucuz ve siz güncel olduğunuz sürece hep sitenizi arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkaracak bir çalışmadır.  Bu yüzden google seo çalışması en mantıklı ve en ucuz reklam yöntemidir. 

Sizlerde google'da üst sıralar çıkmak istiyorsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz. Bize güvenmek için çok sebebiniz olsada siz yinede burada bize yapılan yorumları okuyabilirsiniz. :)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder